NATURVIA, A KREATÍV BAZÁR - kreatív hobbi + ajándék webáruház és egészségtár

Keress bátran, ha kérdeznél! +36305198123

Csokitábla, táblás csokoládé készítő forma, KARÁCSONYI 1.

Karácsonyi csokitábla készítő forma. A formával egy 15 x 7 cm-es, kb. 10 dkg-os karácsonyi motívumos csokitábla önthető. Az elkészült csokitáblát a formával és a védő hátlappal együtt a mellékelt papírdobozba csomagolva kész is az egyedi karácsonyi ajándék. Kedveskedhetünk vele családunknak, barátainknak, kollégáinknak egyaránt. Az elkészült ajándék mérete 18 x 10 cm.
A formát egyszer lehet használni. FONTOS: A csokoládét az ajándékozás előtt egy-két nappal érdemes elkészíteni (hamarabb nem), majd hűvös helyen tartani, hogy a csokoládé minél fényesebb maradjon.

A csomag tartalma:
- 1 db csokitábla forma
- 1 db díszdoboz
- 1 db hátlap a csokitáblához

Használati útmutató:
Hozzávaló: 10 dkg étcsokoládé

1. Fordítsuk a formát lapjára és helyezzük egy kisméretű vágódeszkára (ez azért kell, hogy könnyebb legyen elvinni a csokival teli formát a hűtőbe).
2. Egy kis lábasban alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg a csokoládé ⅔- részét, majd húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a maradék csokit és addig kevergessük, míg teljesen el nem olvad a csoki és sima nem lesz.
3. Öntsük a csokoládét a formába, úgy, hogy pont tele legyen, de ne folyjon túl. A végén egy kiskanállal még egyengessük el az olvasztott csokit és ütögessük a deszkával együtt párszor a pulthoz, hogy a csokoládé egyenletesen terüljön szét a formában.
4. A vágódeszkával együtt tegyük hűtőbe a csokival teli formát és hagyjuk ott kb. fél órára.
5. A megdermedt csokival teli formát vegyük ki a hűtőből, helyezzük rá a mellékelt hátlapot, majd a fenti fázisfotók alapján csomagoljuk be a díszdobozba.

Étcsokoládé helyett használhatunk tejcsokit vagy fehércsokit is, de akár kombinálhatjuk is a csokoládékat.
Pl. előbb töltsük meg félig 5 dkg ét/tejcsokival a formát, tegyük hűtőbe, majd ha megdermedt, vegyük ki a hűtőből és öntsünk rá 5 dkg olvasztott fehércsokit és ismét tegyük hűtőbe. (Vigyázat, a fehércsoki kicsit nehezebben olvad!)
Ízesíthetjük a csokoládét mogyoróval, dióval, gyümölcspürékkel, vagy akár ropogós kekszdarabkákkal is.
Nincs raktáron
1 590 Ft
Részletek
Forma mérete: 17*8,5*1,2 mm.
Kész csokitábla mérete: 7*15*1 cm.
Anyaga: műanyag.

FIGYELEM! Mosogatógépben nem mosható!!!
Adatok
Cikkszám
BF-F-03
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!