Gondos odafigyeléssel, válogatott gyümölcsök felhasználásával készülnek. Az aszalás során a friss gyümölcsök víztartalmának nagymértékű csökkenését érjük el megőrizve azok természetes aromáját, vitamin –és ásványi anyag tartalmuk jelentős részét valamint magas rost –és antioxidánstartalmukat.
Fogyaszthatjuk nassolnivalóként a nap bármely szakában. Vízben megduzzasztva a gyümölcsszemek megpuhulnak, így számos recept szerves részét képezhetik. Ehetjük hidegen, melegen, kompótként, áttörve lekvár helyett, sütemény töltelékeként, mártások összetevőjeként, vagy müzlikbe és salátákba keverve. Az aszalt gyömbér önmagában is finom rágcsálnivaló. Tehetjük sokfajta édes süteménybe, gyümölcskenyérbe, salátákba, pudingokba, desszert krémekbe, levesekbe, teákba. Erős aromája és csípős íze miatt bánjunk vele óvatosan.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Összetevők: gyömbér, cukor, antioxidáns: kén-dioxid (max. 0,01 %)
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1654 Kj
395 kcal
Zsír 3,3 g
– amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 81 g
– amelyből cukrok 38 g
Rost 1,3 g
Fehérje 7,4 g
Só 0,03 g
Származási hely: Thaiföld